Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Manji računi za grejanje u aprilu

Upravni odbor Novosadske toplane doneo je odluku da račun za grejanje bude smanjen građanima koji su imali problema sa grejanjem tokom februara. Branka Bežanov iz Toplane kaže za Radio 021 da ovu odluku treba da potvrde Gradsko veće i Skupština grada.

SKC konačno dobija prostor

Na 500 kvadratnih metara u jednom od magacina u Kineskoj četvrti, 20. marta će biti otvoren novi klub "Fabrika", čime će novosadski Studentski kulturni centar posle 17 godina konačno dobiti prostor za svoje programske sadržaje.

Novi direktor Doma u Veterniku

Pokrajinska vlada juče je direktora Doma za omladinu i decu ometenu u razvoju u Veterniku Miška Šekularca, razrešila svih  dužnosti i za novog direktora imenovala Dragana Miloševića, nekadašnjeg direktora Predškolske ustanove ''Radosno detinjstvo'', potvrdila je Novka Mojić, pokrajinski sekretar za rad i socijalna pitanja.

Pomoć za malog Andreju

Šestogodišnji Andreja ima retko obolenje koje je neurološke prirode, a problem je u toliko veći što se lečenje ne može realizovati u Srbiji ni u zemljama okruženja.

Ne kontrolišu zdravlje zaposlenih

Poslodavci u većini preduzeća i institucija ne šalju svoje zaposlene na redovne zdravstvene preglede, iako su neki od tih radnika u svakodnevnom kontaktu sa građanima, čime se ugrožava bezbednost Novosađana.  

Zvezda deklasirana u Beogradu

Posle sjajnog starta u Evrokupu, košarkaši Crvene zvezde nastavili su sa bledim izdanjima, pošto su kao domaćin doživeli novi poraz od češkog Nimburka  i to sa čak 18 poena razlike 55:73.

Spens nije prava adresa

Uprava Spensa ima mali uticaj kada je reč o raspodeli termina za treninge u dvoranama Spensa, kaže za Radio 021 direktor ovog gradskog preduzeća, Zvonimir Kaprocki.

Čanak pregovara za mesto gradonačelnika

Lider LSV-a Nenad Čanak ponudio je demokratama upravljanje Toplanom i Vodovodom, te blanko glasove u srpskom parlamentu za mesto gradonačelnika Novog Sada, saznaje Radio 021 u vrhu Demokratske stranke. Saznajemo da je, od objavljivanja vesti da će pokrajinski poslanici morati da se odreknu ostalih funkcija, u tri navrata pokušavao da pregovara i da je tek u trećem pokušaju DS pristao na razgovore.

Kanađani najuspešniji na ZOI

Hokejaška reprezentacija Kanade osvojila je zlato na Zimskim olimpijskim igrama pobedivši posle produžetka nacionalnu selekciju SAD sa 3:2 u velikom finalu kojim su završena nadmetanja u Vankuveru.

Džordan kupuje Šarlot

Nekadašnji košarkaš Majkl Džordan postigao je sporazum o kupovini kontrolnog paketa akcija kluba Šarlot Bobkets iz NBA lige, čime će preuzeti kontrolu nad gubitničkim timom iz svoje rodne države.